
עימות חריג בעומר: ראש מועצת ירוחם פונתה לבית החולים לאחר מחאה נגד קק"ל
ראש מועצת ירוחם, עו"ד נילי אהרון, פונתה היום (שלישי) לבית החולים סורוקה לאחר עימות עם כוחות המשטרה במהלך מחאה שקיימה נגד קק"ל, בעקבות ההחלטה להפסיק את התשלומים להפעלת פארק האגם בירוחם.
על פי הודעת מועצת ירוחם, אהרון הגיעה למבנה ציבורי פתוח במועצה המקומית עומר, שם התקיים ביקורו של יו"ר קק"ל, במטרה לקיים מחאה שקטה ומתואמת. לטענת המועצה, המחאה נועדה למחות על החלטת קק"ל להפסיק את המימון להפעלת פארק האגם – מהלך שלדבריה עלול להביא לפגיעה בתושבי ירוחם, בפרנסתם של עובדים רבים ובעתידו של אחד מאתרי התיירות והפנאי המרכזיים בעיר.
במועצה טוענים כי ההחלטה היא חלק משורת צעדים שבהם קק"ל מתנערת מהתחייבויותיה כלפי ירוחם. בין היתר נטען כי תקציב של כ-40 מיליון שקלים, שיועד לפיתוח פארק האגם, מעוכב כבר למעלה מארבע שנים, וכי הנהלת קק"ל מסרבת להיפגש עם ראש המועצה והצוות המקצועי לצורך קיום הידברות בנושא.
לטענת המועצה, כעשר דקות לאחר תחילת המחאה הגיעו למקום שוטרים וכוחות יס"מ. במהלך האירוע, כך נטען, הופעל כוח פיזי כלפי ראש המועצה. במועצה טוענים כי אחד השוטרים הפיל את אהרון לקרקע, הפעיל נגדה כוח משמעותי ואף שלף אזיקים במטרה לעוצרה. עוד נמסר כי ראש מועצת עומר הבהיר בפני השוטרים שנוכחותה של אהרון במקום הייתה מתואמת ובאישור.
בעקבות האירוע פונתה אהרון באמבולנס לבית החולים סורוקה. במועצה ציינו כי בשל עברה הרפואי, הכולל שני צנתורים לבביים, ולאחר שלדבריהם נרשמו מדדים רפואיים חריגים בעקבות הפעלת הכוח, היא הועברה לבדיקות ולהשגחה רפואית.
במועצת ירוחם תקפו בחריפות את התנהלות קק"ל והמשטרה. "ראש המועצה לא הגיעה לעימות – היא הגיעה להיאבק על זכויות תושביה, על מקומות העבודה ועל עתיד העיר", נמסר. "לא ייתכן שגוף ציבורי יתנער מהתחייבויותיו כלפי הפריפריה, ולא ייתכן שמאבק ציבורי לגיטימי ייענה בהפעלת כוח כלפי ראש רשות מכהנת."
המועצה דורשת לפתוח בבדיקה מיידית של התנהלות הכוחות שפעלו במקום, וקוראת לקק"ל לחזור בה מהחלטתה להפסיק את מימון הפארק, לחדש את ההידברות עם הנהגת ירוחם ולהעביר את התקציבים שהובטחו לפיתוח המקום.
*תגובת ראש מועצת עומר, ארז בדש:*
"המועצה המקומית עומר מכבדת את חופש הביטוי והמחאה, אך מחויבת בראש ובראשונה לסדר הציבורי.
כאשר ההפגנה של ראש מועצת ירוחם במקום חרגה באופן בוטה מגבולות המחאה הלגיטימית והפכה להתפרעות ששיבשה לחלוטין את האפשרות לקיום הפגישה שנערכה בלשכתי, הוזמנה משטרה ע"י קב"ט המועצה להבטחת הסדר.
מתוקף סמכותי, כדי למנוע את עיכובה של ראש מועצת ירוחם על ידי המשטרה, יצאתי מהפגישה החשובה ופעלתי באופן מיידי לביטול התלונה.
יודגש, כי ראש מועצת ירוחם הגיעה לבניין המועצה וחדרה לחדר הישיבות, כשהיא מצוידת במגאפון, ללא יידוע או תיאום מראש.
בהזדמנות זו, אני מודה ליו"ר קק"ל, אייל אוסטרינסקי, שמצא את הזמן והגיע אלינו לעומר לדון בתכניות עבודה וקידום היישוב.
אנו מאחלים לראש מועצת ירוחם בריאות והצלחה, ונמשיך לפעול בשיתוף פעולה ובממלכתיות למען תושבי הנגב והאזור כולו."
נכון למועד פרסום הכתבה, תגובות משטרת ישראל וקק"ל טרם התקבלו. לכשיתקבלו, הן יובאו במלואן.



