
שנתיים ללכתה של חיה גולן: הגעגוע לאשת התקשורת האהובה מבאר שבע רק הולך וגובר
שנתיים לאחר פטירתה של אשת הרדיו האהובה חיה גולן ז״ל, בתה אביטל גולן התראיינה הבוקר בתוכנית “המגזין” ושיתפה בכאב ובגעגועים הגדולים לאמה, שהייתה מהדמויות המזוהות והאהובות ביותר ברדיו ובבאר שבע.
“עד היום, בכל מקום שאני הולכת אליו, אנשים אומרים עד כמה היא חסרה”, סיפרה אביטל. “במיוחד בימי שישי בבוקר ברדיו. אנשים לא שוכחים אותה, ואיך אפשר לשכוח דמות כזו”.
לדבריה, לצד הכאב הגדול, ישנה גם תחושת נחמה בכך שאמה לא סבלה והלכה לעולמה כשהייתה בשיא חייה המקצועיים והאישיים. “מה שמנחם אותי זה שהיא לא סבלה. היא הלכה כשהיא אהובה, רלוונטית ובעשייה מלאה. אם כבר ללכת — היא הייתה רוצה שזה יהיה ככה”.
אביטל תיארה את אמה כאישה מלאת שמחת חיים, צבעוניות ואנרגיות חיוביות: “היא הייתה בן אדם שמח, שאוהב לצחוק ולהפיץ אור. זה מה שאני רוצה שיזכרו ממנה — את השמחה שלה, את האנרגיות ואת החיוך”.
עוד סיפרה כי חיה גולן אהבה מאוד לצייר והותירה אחריה ציורים רבים. לדבריה, בעתיד היא מקווה להוציא לפועל תערוכה לזכרה. “אני עדיין לא מעכלת שהיא לא פה, אבל אני בהחלט רוצה להנציח אותה. היא הייתה דמות מאוד מרכזית בעיר”.
במהלך הריאיון חשפה אביטל גם את המשפט שבחרה לכתוב על מצבתה של אמה — “חיה בסבבה”, כמחווה לתוכנית עמה הייתה מזוהה. “כי היא באמת חיה בסבבה עד הסוף”, אמרה.
האזכרה לזכרה של חיה גולן ז״ל תתקיים ביום רביעי בשעה 15:00 בבית העלמין החדש בבאר שבע.



