
השר אלי כהן: "בנט הוא אופורטוניסט שמוכן לעשות הכל כדי להיות ראש ממשלה"
חבר הקבינט המדיני-ביטחוני ושר האנרגיה והתשתיות התייחס בראיון נרחב למתיחות האזורית מול איראן וחיזבאללה ולמפה הפוליטית המשתנה. "אנחנו נחזור ללבנון ללחימה עוצמתית"
בצל המתיחות הביטחונית הגוברת, שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן משרטט בראיון את האסטרטגיה הישראלית מול "ציר הרשע". לדברי כהן, המפתח להכנעת איראן טמון לא רק בכוח צבאי, אלא בשחיקה כלכלית מתמדת: "אנחנו רואים את הכלכלה האיראנית קורסת יותר ויותר בכל יום שעובר. הבעיות הכלכליות הללו יכולות להיות הניצן להתקוממות עממית נגד משטר העריצות".
עוקפים את הורמוז: מסדרון האנרגיה החדש
אחד הנושאים המרכזיים שקידם השר כהן הוא פרויקט ה-IMEC – מסדרון אנרגיה שיחבר בין הודו, אירופה וישראל. "מיצרי הורמוז יהפכו בעוד שנתיים-שלוש לפחות רלוונטיים", הסביר כהן. "הצגתי את התוכנית הזו למזכיר האנרגיה האמריקאי עוד לפני המלחמה. המטרה היא לעקוף את האיומים של החות'ים ואת השליטה האיראנית בנתיבי השיט, ובכך לחזק את הביטחון האנרגטי של ישראל והעולם".
"נחזור ללבנון ללחימה עוצמית"
בנוגע לחזית הצפונית, השר כהן נחרץ. כמי שבנו משרת כקצין בגולני במילואים ונמצא כעת בגבול לבנון, כהן מדגיש כי המצב הנוכחי אינו סוף פסוק: "אין ספק שנחזור ללבנון ללחימה עוצמתית. אנחנו ממתינים לעיתוי הנכון מבחינתנו. המטרה היא אחת: נטרול איום החדירה לישובים הסמוכים וביטול איום הנ"ט".
כשנשאל על השפעת הממשל האמריקאי על החלטות ישראל, השיב כהן: "יש חפיפת אינטרסים מלאה בין ארה"ב לישראל. אנחנו עושים מה שנכון לביטחון המדינה".
על רקע הסקרים והדיבורים על איחוד בשמאל-מרכז בין בנט, לפיד ואיזנקוט, השר כהן לא נשאר חייב. "האיחוד הזה רק תורם לליכוד", טען. "זה מדרבן את בוחרי הליכוד לצאת להצביע כי המאבק הופך למאבק בין שתי מפלגות גדולות ולא בין גושים. בנט הוא אופורטוניסט שמוכן לעשות הכל כדי להיות ראש ממשלה, גם אם זה אומר להישען על הרשימה המשותפת".
כהן, שנבחר למקום השני בפריימריז האחרונים בליכוד, התייחס גם לשאיפותיו העתידיות: "אני תומך בבנימין נתניהו, אבל בכל תפקיד שבו הייתי כשר חוץ ושר כלכלה הוכחתי את עצמי. הליכוד היא מפלגה דמוקרטית ו-165 אלף בוחרים הם אלו שיקבעו את העתיד".



