אמיר אביבי | צילום: הביטחובניסטים

"קריסת חיזבאללה תבוא דרך קריסת איראן, עוברים שלב במערכה": התוכנית למיטוט כלכלי של איראן נחשפת

תא"ל (מיל') אמיר אביבי, יו"ר "הביטחוניסטים", מנתח בראיון מיוחד את השלב הבא במערכה מול איראן. לפי הערכתו, פקיעת האולטימטום של טראמם תסמן מעבר מתקיפות צבאיות לפגיעה אנושה בתשתיות אסטרטגיות: "ברגע שאין חשמל – אין מדינה. זה המפתח למיטוט המשטר"

המערכה במזרח התיכון עולה מדרגה, ואיתה גם הציפיות לשינוי אסטרטגי דרמטי. בראיון שהעניק הבוקר תא"ל (מיל') אמיר אביבי, הוא משרטט את קווי המתאר של המתקפה הצפויה על איראן, את תפקידן של נושאות המטוסים האמריקניות ואת הקשר הישיר בין קריסת טהראן לפירוק חיזבאללה וחמאס.

השלב הבא: מחנק כלכלי ותשתיות תחת אש

לדברי אביבי, התקיפות הצבאיות שראינו עד כה הן רק ההקדמה. "אנחנו עוברים שלב במערכה", הוא מסביר. "אם עד עכשיו התקיפות התמקדו בכוחות ובמפעלים צבאיים, עכשיו הטיפול יעבור ליכולות הכלכליות: מתקני חשמל והשתלטות על הנפט. טראמפ מבין שאם הוא לא יפגע ביכולת של המשטר לתפקד כלכלית, לשלם משכורות ולנהל מדינה – הם לא ייכנעו".

אביבי מדגיש כי הפגיעה ברשת החשמל האיראנית היא "שערי הגיהנום" עליהם דיבר טראמפ. "בלי חשמל אין בנקים, אין תקשורת, אין מחשבים ואין יכולת להפעיל טילים. זה יחזיר אותם לתקופת האבן ויאלץ את המשטר להחליט: כניעה מוחלטת או קריסה פנימית".

מפת האינטרסים: נפט, אירופה ומצר הורמוז

בניגוד לחששות העולמיים מעליית מחירי האנרגיה, אביבי מציג זווית מפתיעה: טראמפ מעוניין במצר הורמוז סגור. "הוא עושה חינוך שוק מחדש", טוען אביבי. "אין מחסור בנפט בעולם, וארה"ב יחד עם ונצואלה יכולות לכסות את הפער. טראמפ אומר לאירופאים בפירוש: 'חסר לכם נפט או גז? תקנו מארה"ב'. סגירת המצר נותנת לו לגיטימציה להשתלט על המרחב, להפעיל לחץ על אירופה ולחייב אותן להשקיע צבאית ולהיות מעורבות".

הזירה הצפונית: פירוק חיזבאללה עובר דרך טהראן

בהתייחסו למתיחות בצפון, אביבי מבהיר כי קיים פער מסוים בין הדרג המדיני לדרג הצבאי בשטח, אך היעד הסופי ברור. בעוד שפיקוד צפון נמצא כרגע בעמדת מגננה אקטיבית, הרמטכ"ל הציב יעד של פירוק חיזבאללה.

"הבנת העומק היא שקריסת חיזבאללה תבוא דרך קריסת איראן", הוא מסכם. "ברגע שנסיים את המשימות באיראן, חיל האוויר יתפנה כולו לטיפול בחיזבאללה. המגמה האסטרטגית היא פירוק ציר הרשע כולו – מאיראן, דרך חיזבאללה וחמאס ועד לחות'ים שמשבשים את הסחר העולמי. כנראה שנזכה לעוד כמה חגים תחת אש, אבל היעד הוא שינוי פני המזרח התיכון".

05.04.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.