אלקין | צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

השר אלקין: "הדיון לא צריך להיות איך מפסיקים, אלא איך מעמיקים את הפגיעה"

השר זאב אלקין התייחס בראיון לשרון גל למערכה המתמשכת מול איראן ולסוגיית החנינה לראש הממשלה נתניהו. "אנחנו יחד עם האמריקאים גורמים נזקים כבדים לתעשיית הטילים ולפרויקט הגרעין"

בזמן שצה"ל ממשיך בתקיפות בביירות ובצפון, השר זאב אלקין מבהיר הבוקר כי המערכה מול איראן רחוקה מסיום, וכי הלחץ הצבאי המשותף עם ארה"ב מניב תוצאות אסטרטגיות משמעותיות. בראיון שנערך הבוקר, סקר השר את המצב הביטחוני והתייחס גם למתיחות הפוליטית סביב המשך משפט נתניהו.

אלקין פתח בהתייחסות לחיסולו של פראג', פעולה שאותה הגדיר כ"חשובה מאוד". לדבריו, מעבר לתוצאה הישירה, מדובר במסר אסטרטגי מהותי. "החיסול הזה פוגע בצינור הראשי לייצוא הנפט מאיראן," הסביר השר. "בינתיים לא נראה שהאיראנים התרשמו מספיק כדי להסיר את המצור על מצרי הורמוז, ולכן הכדור עובר לאמריקאים - לראות אם יממשו את איומיהם."

המערכה נגד איראן: "כל יום הוא ברכה"

בתגובה לקולות הקוראים לגיבוש "אסטרטגיית יציאה", השר אלקין הביע התנגדות נחרצת. "אנשים לא מבינים את המצב. יש כרגע סיטואציה שלא תחזור בקרוב - שתי מכונות מלחמה, הישראלית והאמריקאית, כותשות את התשתית האיראנית מדי יום."

לדבריו, הפגיעה היא רוחבית: "אנחנו גורמים נזקים כבדים לתעשיית הטילים, לפרויקט הגרעין, למשמרות המהפכה ולחיל האוויר והים האיראני. כל יום של לחימה הוא ברכה למדינת ישראל. הדיון לא צריך להיות על איך מפסיקים, אלא על איך מעמיקים את הפגיעה."

אלקין חשף כי המודיעין הישראלי מזהה "סדקים וקשיים" במשטר האיראני, אם כי עדיין לא מדובר בקריסה מוחלטת. הוא ציין את תחלופת כוח האדם הגבוהה בצמרת הביטחונית והמודיעינית של איראן כעדות ללחץ בו נתון המשטר בטהרן.

סוגיית נתניהו: "הנזק מהמשפט מרובה"

במישור הפוליטי-משפטי, הביע השר אלקין תמיכה בקידום חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו כדרך לסיום המשפט. "אנחנו חושבים שהנזק מהמשפט הזה מרובה על כל תועלת," אמר אלקין. "השופטים עצמם המליצו על גישור, אך התביעה מתעקשת. חנינה יכולה להיות הפתרון לאירוע הזה, והכדור נמצא אצל נשיא המדינה."

אלקין לא חסך בביקורת מהאופוזיציה: "אני לא מבין על מה הם מלינים. בזמן מלחמה, האופוזיציה מתנהגת כאופוזיציה לכל דבר, מנגחת את הממשלה ומעלה חוקים פוליטיים. אם הם לא מתנהגים בצורה ממלכתית, שלא יצפו מהקואליציה להגביל את עצמה בחקיקה."

השר סיכם את דבריו בתקווה לבשורות טובות נוספות מהחזית: "אני מקווה שנתבשר בקרוב על מכות נוספות לאויבינו ועל נפילת המשטר הזה."

15.03.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.