צילום: ברוס מילאן

"העולם מסתובב": עומרי סבח ומלאני למברסקי בשיתוף פעולה מרגש שנולד בצל המלחמה

הזמר והיוצר עומרי סבח משחרר סינגל חדש עם יוצאת "האח הגדול", מלאני למברסקי. בראיון חגיגי הוא מספר על החיבור המקרי שהפך להצלחה, על האתגרים שבהקלטות בזמן מילואים ועל האלבום החדש שבדרך: "התגובות מדהימות, זה שיר שאני מאוד אוהב"

המוזיקאי עומרי סבח נמצא בתקופה של פריחה אמנותית. לקראת הוצאת אלבומו החדש, סבח משחרר היום את "העולם מסתובב", סינגל שני מתוך האלבום המיוחל, בו הוא משתף פעולה עם מלאני למברסקי. השיר מגיע לאחר ששיתוף הפעולה הקודם של השניים – קאבר לשיר "גיבורי על" של התקווה 6 – הפך ללהיט רשת וצבר תאוצה אדירה בקרב לוחמים ופצועים.

מהמסך אל האולפן

הקשר בין השניים החל בצורה מקרית לחלוטין. "ראיתי את מלאני על המסך ב'האח הגדול'", מספר סבח בראיון. "שמעתי אותה שרה, ראיתי שיש לה חלום לפרוץ עם מוזיקה ומשהו שם סקרן אותי מאוד. כשהיא יצאה מהבית שלחתי לה הודעה והזמנתי אותה לאולפן".

המפגש הראשוני נועד בכלל לחיזוק המורל הלאומי. "החלטנו להקליט קאבר ל'גיבורי על' כדי לחזק את הלוחמים, הפצועים והעם בתקופה המאתגרת הזו. הביצוע פשוט תפס תאוצה לא קונבנציונלית ברשתות החברתיות, והתרגשנו מזה כל כך שהחלטנו להמשיך לשיר מקורי משותף".

הקלטות בין לוס אנג'לס למילואים

תהליך העבודה על "העולם מסתובב" לא היה חף מאתגרים. מלבד המרחק הגיאוגרפי (סבח פועל על קו לוס אנג'לס-ישראל), המציאות הביטחונית הכתיבה את הקצב. מלאני למברסקי, המשרתת כלוחמת במילואים, נאלצה לשלב את ההקלטות עם שירותה הצבאי. "זה לקח לנו המון זמן להוציא את זה לפועל בגלל המילואים של מלאני והנסיעות שלי, אבל אני ממש שמח שזה קרה בסוף", אומר סבח.

02.02.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.