צילום: יחסי ציבור, מתוך סרטון ההדמיה

בניגוד לכל התרחישים המוקדמים: בנימין נתניהו ביקש למצוא חלופות בנגב לשדה תעופה משלים בנבטים

בהודעה רשמית ביקש ראש הממשלה משרת התחבורה למצוא חלופות. מטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" הגיב: "החלטה על נבטים תביא להפעלת שדה תעופה נוסף בישראל תוך פחות מחמש שנים"

בחודשים האחרונים נראה היה שיש התקדמות בנושא הקמת שדה התעופה המשלים בנבטים. ועידות קמו ונפלו, ואפילו יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת הבטיח שהוא יוקם תוך חמש שנים. אבל רוצות לחוד ומציאות לחוד.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש למצוא חלופות. בהודעה משותפת לראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב, וסגן השר אלמוג כהן: "בסיכום דיון בעניין שדה התעופה בנבטים, ראש הממשלה קבע שיוקם שדה תעופה משלים בנגב תחילה. ראש הממשלה הנחה את שרת התחבורה מירי רגב ואת מערכת הביטחון להציג תוך חודש את החלופות לשדה תעופה משלים בנגב".

מטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" בתגובה להודעה המשותפת של ראש הממשלה, שרת התחבורה וסגן השר אלמוג כהן על שדה תעופה בנגב: "הקמת שדה התעופה הבא של ישראל בנגב היא בשורה אדירה לה הנגב חיכה עשרות שנים, ואנו מברכים על ההחלטה האמיצה שהובילו חבר הכנסת אלמוג כהן, שרת התחבורה מירי רגב וראש העיר דימונה בני ביטון.

בכוונתנו להביא בפני שרת התחבורה שורה של חוות דעת ומחקרים הקובעים חד־משמעית כי נבטים הוא המקום הנכון בנגב להקמת שדה התעופה. מדינת ישראל כבר השקיעה מיליארדים בהקמת שדה תעופה אזרחי "נגב", הסמוך לבסיס הצבאי בנבטים. החלטה על נבטים תביא להפעלת שדה תעופה נוסף בישראל תוך פחות מחמש שנים, ובחיסכון של מעל 10 מיליארד ש"ח מכל חלופה אחרת".

תשתיות תחבורה שאושרו יביאו נוסעים לשדה החדש תוך 40 דקות ממרכז תל אביב. רק בשדה "נגב" בנבטים ניתן להפעיל טיסות לכל יעד בעולם ולכל סוגי המטוסים – וכך יוקם שדה התעופה הנכון לעתיד ענף התעופה בישראל.

24.04.2025
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.