
"משכן משה ואליעד": קמפיין להקמת בית כנסת באופקים לזכר האב והבן שנפלו בקרב
משה ואליעד אוחיון יצאו ב-7.10 מביתם באופקים כדי להגן על התושבים ונפלו בקרב. כעת מבקשת משפחתם להנציח אותם
בוקר ה-7 באוקטובר 2023 ייחרט לעד בזכרונה של אודליה אוחיון. אחיה, משה אוחיון ז"ל, ובנו אליעד ז"ל, יצאו באותו הבוקר מביתם שבאופקים להגן בגופם על תושבי העיר, ונפלו בקרב מול מחבלי חמאס. כעת, שנה וחצי לאחר האירוע, יוצא לדרך קמפיין לגיוס תרומות להקמת בית כנסת חדש בשכונת מישור הגפן באופקים שייקרא על שמם: "משכן משה ואליעד".
משה ואליעד אוחיון ז"ל. צילום פרטי
בראיון הבוקר, מספרת אודליה על האישיות והשליחות שהנחו את משה ואליעד בחייהם – ערכים של אהבת חינם, נתינה לקהילה, ואידיאולוגיה עמוקה של חינוך ואחדות. משה, מחנך ויוזם חברתי, פעל במשך שנים לקידום קורסי מנהיגות לנוער ולמורים בעיר. אליעד, שהיה בן 23 במותו, החל להתנדב כבר בגיל 15 בעמותות לילדים עם מוגבלויות והשקיע את זמנו ומרצו בעזרה לאחרים.
לדבריה, ביום התקיפה, מיהרו האב והבן לצאת מהבית עם הישמע האזעקות. אליעד קרא לאביו להצטרף אליו ויחד נסעו לאזור הירי – שם נכנסו לקרב מטווח אפס מול המחבלים. משה נפצע ראשון, ואליעד רץ לחלץ את אביו ונפל לצדו. שניהם נהרגו תוך שהם מגנים בגופם על תושבי השכונה.
עבור המשפחה והקהילה, הקמת בית הכנסת אינה רק הנצחה – אלא המשך ישיר לדרך חייהם. "זה לא רק מקום לתפילה," אומרת אודליה, "אלא מרכז קהילתי של אהבת חינם ואחדות. יהיו בו גם ספרייה לילדים, חדרי לימוד, אולם אירועים וחדר הנצחה לכל חללי אופקים."
היוזמה, שמובלת על ידי הקהילה המקומית יחד עם בני המשפחה, כבר החלה בצעדים ראשונים. כל מי שמעוניין לקחת חלק ולהצטרף למאמץ, מוזמן לחפש בגוגל או ברשתות החברתיות את שם הקמפיין: "משכן משה ואליעד", ולהיות שותף בהקמת המקום שימשיך את מורשתם.
משה אוחיון היה בן 52 במותו, הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים. בנו, אליעד, נהרג לצידו בגיל 23.
לתרומות ומידע נוסף – חפשו: "משכן משה ואליעד" בגוגל או פייסבוק.