צילום: שי יחזקאל

"אני רוצה לעשות דברים שאני מאמין בהם": אביב אלוש בשיחה עם יורם סוויסה על אמונה, מוזיקה ועל השקת האלבום החדש

בחצי היורם

בימים כאלה אנחנו מוצאים איזה עוגן באמונה כדי לא ליפול, ככה מרגישים.

"זה מטורף לגמרי, לפני כמה ימים נולד ילד לאחות של שכנים שלי שאיבדה את בעלה במלחמה, אני פגשתי אותו במלחמה והוא בחור מהמם, זה כזה דיסוננס וכזאת שמחה מהולה בעצב עמוק וזאת פשוט נקודה שקשה להחזיק אותה, ברגע שאתה מאמין ואתה מחזיק בקצה האור הזה, שהכל לטובה, בסוף באמת באמת יהיה טוב".

למדתי להבין שגם בחושך הקשה הזה יש אור, ומתישהו הוא ישבור את החושך הזה

"אתה יודע ממי אנחנו לומדים את זה? מהתרנגול. כשהוא עושה קוקוריקו בבוקר הוא עושה את זה ברגע הכי חשוך, בדקה הכי חשוכה של הלילה זה ממש רגע לפני שמגיע האור, תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר, דווקא כשהכי קשה פה טמון הסוד, פה טמון האור, ואז זה מגיע".

אתה תהיה במופע השקה לאלבום שלך ב-19 למרץ נכון?

"נכון, וקצת לפני ב-13 למרץ בעזרת השם יוצא האלבום שזה גם תענית אסתר, ב-19 למרץ המופע בכורה יהיה בגריי תל אביב".

אתה מתרגש? מה הולך להיות שם?

"ברור טירוף, אנחנו עובדים על המופע ונכנסים לחזרות עוד מעט, המון אנשים טובים הולכים לעבוד איתי והולך להיות כיף לגמרי".

אי אפשר להתעלם מזה שבשנים האחרונות פחות רואים אותך על המסך שלנו

"בשנתיים האחרונות, תשמע לקחתי איזה החלטה ושינוי פאזה, זה גם פינה לי מקום לעשות מוזיקה ולעניינים שלי, יש דברים בקנה אני פשוט בוחר לא לעשות כל דבר, אני מאוד רוצה לעשות דברים שאני מאמין בהם ושמתכתבים עם מי שאני היום ועם המסרים שאני רוצה להעביר לעולם אתה מבין? ברוך השם הגעתי למקום לבחור ואני רוצה לבחור טוב".

כשאתה רואה את "להיות איתה" אתה מצטער שעשית את זה?

"מה פתאום! הגזמת, זה חלק מהסיפור שלי וחלק ממני וממה שעברתי".

05.02.2025
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.