צה"ל תקף ליד המנהרה והמחבלים הוציאו אותם להורג: תחקיר מות ששת החטופים בחאן יונס

המשפחות של אלכס דנציג, יורם מצגר, נדב פופלוול, חיים פרי, יוגב הוכשטיין ואברהם מונדר ז"ל שגופותיהם חולצו באוגוסט האחרון קיבלו את התחקיר של הצבא

מאת: דביר ידעי

בצה"ל אישרו רשמית: אלכס דנציג, יורם מצגר, נדב פופלוול, חיים פרי, יוגב הוכשטיין ואברהם מונדר ז"ל שגופותיהם חולצו בחודש אוגוסט האחרון והובאו לישראל נרצחו ע"י חמאס במנהרה בחאן יונס. המחבלים הוציאו את החטופים להורג בזמן שחיל האוויר תקף בסמיכות לשם.

במהלך החודשים הראשונים של המלחמה החטופים הוחזקו, יחד עם חטופים אחרים וכנראה גם לצד בכירים בחמאס, במנהרה גדולה בחאן יונס. הם הוחזקו שם לפי ההערכות עד סוף דצמבר-תחילת ינואר, ואז הועברו למנהרה בשכונת חמד בחאן יונס.

ב-14/2/2024, צה״ל תקף בשכונת חמד וכתוצאה מהתקיפה הזו, המחבלים שהחזיקו ב-6 החטופים ככל הנראה רצחו אותם. בהמשך, המחבלים עצמם נהרגו כתוצאה מ״אפקט שניוני״ של תקיפת צה״ל, כלומר כתוצאה מפליטת גזים רעילים מהתקיפה האווירית.

ב-20/8/2024, במבצע של צה״ל, חולצו גופותיהם של ששת החטופים. על גופותיהם נמצאו סימני ירי. לידם, אותרו גם גופות 6 המחבלים שהחזיקו בהם, אך הם נמצאו ללא סימני ירי.

04.12.2024
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.