
הקשיים של תושבי העוטף לקראת ה-1 בספטמבר: חילוקי דעות רבים סביב פתיחת הלימודים בקיבוץ סעד
בקיבוץ רוצים לפתוח את שנת הלימודים בבית הספר הקיים "דעת", בעוד שתושבי תקומה רוצים להתחיל את שנת הלימודים בבניין שנבנה בעקבות המלחמה בשטח המועצה
מאת: דביר ידעי
תושבי המועצה בשדות נגב, כמו רבים מתושבי העוטף, התפנו עקב המלחמה למקומות שונים בארץ, אלא שבחודש מרץ חזרו כמעט כל תושבי המועצה. יש במועצה יישובים שהטווח שלהם מהרצועה הוא 4-0 קילומטרים, ויש אחרים שהם יותר רחוקים. לאחר החזרה של תושבי המועצה פיקוד העורף אישר את פתיחת הלימודים בבית הספר "דעת" שבקיבוץ סעד.
המצב המורכב במהלך הפינוי בחודש נובמבר הוביל להבטחה מצד המדינה שתקים בית ספר עורפי עבור תושבי המועצה במקום המרוחק 10 קילומטרים מהרצועה בשטח המועצה כדי שיהיו בטוחים ומוגנים יותר ואכן לאחר מכן התחילו בבניית בית הספר. אלא שבעקבות שלל סיבות הבנייה הושהתה ולא בוצעה טרם החזרה של התושבים. בשל כך משרד החינוך אישר לפתוח כיתות בכפר מימון במקביל לבית הספר "דעת" שבסעד עבור התושבים שחוששים ללמוד בסעד.
מוטי אמירים, תושב תקומה, התייחס למצב ואמר לרדיו דרום: "פיקוד העורף אִפשר למידה בטווח 4-0 קילומטרים עבור התושבים שגרים שם, אבל אין שום דבר ריאלי בלשלוח אנשים שגרים במרחק גדול יותר ללמוד כל יום בטווח שהוא מסוכן עבור הילדים". דנה כהן, תושבת המועצה, אף היא חלק מהדרישה לפתיחת שנת לימודים בבית ספר עורפי, הוסיפה, "יש חשש מאוד גדול. רק בשבוע שעבר היה מקרה של חדירת מחבלים שנמנעה. כמעט כל הילדים ביישובנו מטופלים ב'חוסן'. אין שום סיבה שנשלח אותם כל יום לקיבוץ שהוא מקורב לגדר, אם יש חלופה אחרת".
מתוקה לייכטר מקיבוץ סעד הציגה את הקונפליקט מהכיוון השני: "בית הספר בקיבוץ הוא בית ספר ממוגן, מה שלא קיים בבית הספר החדש שבנו במועצה, ולכן אם תהיה אזעקה, אני יודעת בתור הורה, שהילד שלי ממוגן. בנוסף לזה, הטלטלה הנפשית של הילד. הוא זקוק ליציבות ולחזרה של המקום המוכר, ולכן העברה לבית ספר נוסף תגרום לפגיעה בילדים, משום שהאופרציה המרכזית של הלמידה נמצאת בבית הספר בקיבוץ, אם זה חדר מחשבים, מעבדה ועוד דברים שנמצאים בקיבוץ".
לייכטר תהתה לעצמה, "אם אנשי תקומה כל כך חוששים מהלמידה בקיבוץ, מדוע הם שלחו את ילדיהם מחטיבת הביניים ללמוד בקיבוץ בחודשים האחרונים, ואף יותר מזה, מדוע הם שולחים את ילדיהם לחוגים אחר הצהריים בקיבוץ סעד?"
ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך בשיתוף עם המועצה האזורית שדות נגב פועלים בשיתוף פעולה למציאת הפתרונות הטובים ביותר לכל התלמידים".
מהמעוצה האזורית שדות נגב טרם נמסרה תגובה רשמית.