
"לא יכולנו להכיל יותר שירים עצובים": אליעד נחום ומאי ספדיה מספרים על השיר החדש שלהם ברדיו דרום
אליעד נחום ומאי ספדיה משתפים פעולה ומשיקים שיר חדש - "לא מעניין אותי" בתוכנית "בחצי היורם" ברדיו דרום
אז מאי בואי ספרי לנו איך הדבר הזה התחבר בינך לבין אליעד, 'לא מעניין אותי' שיר מקסים
מאי: "האמת שהכרנו בערב של חברים משותפים ויצא שהשמענו כל מיני שירים אחד לשניה ונהיה חיבור, אמרנו שיכול להיות מהמם אם נשב לאיזה סשן, נפגשנו באולפן אצלי בבית ומשם הכל התחיל".
אליעד: "אני עוקב ומכיר את מאי הרבה לפני, מאוד אוהב את החומרים שלה ואת הקול שלה, אני חושב שהיא מאוד מוכשרת, היא מפיקה לעצמה שזה מדהים, היא גם כותבת, מלחינה ומפיקה, היא בעצם עושה הכל".
אז בעצם השיר הזה נותר לפני שנה?
אליעד: "פחות, באיזור דצמבר ישבנו וכתבנו, הכל היה מאוד טרי אחרי השבעה באוקטובר והרגשנו שזה עוד לא התאים לאז, עד היום זה פצע מדמם ופתוח, אבל היום אני מרגיש טיפה יותר צורך לתת תקווה, דיברנו על זה גם אז בסשן כי אני באותו יום אני הגעתי ללוויה לשיר בה, ואז בסשן אמרתי למאי ולאביחי שאם עושים היום משהו, אני לא אוכל להכיל יותר שיר עצוב, לא הכרחנו אבל רצינו לעשות יותר משהו כיפי, היינו צמאים לזה שהביט ישדר משהו יותר חם וקייצי".
מאי, הטקסט מדבר על מערכת יחסית מורכבת ועל הגבול הדק בין לבחור להישאר או לעזוב נכון?
מאי: נכון, האמת שאיכשהו זה זרם לנו, התחלנו בהתחלה בג'יבריש לא ברור באנגלית כדי להלחין את השיר, ואז החלפנו טקסטים והטקסא התגבש למשהו כזה, זה הרגיש נכון שזה יהיה הנושא של השיר".
את שיתפת גם לא מזמן פעולה עם עידן רייכל, ספרי לנו קצת.
"העבודה עם רייכל הייתה מדהימה, עשינו את השיר הזה ממש באיזה ערב אחד קסום, הוא היה עלהפסנתר ואני שרתי, הטייק שנשאר זה הטייק שבאמת הוקלט באותו היום".